Demostració empírica que la música era millor abans

Qualsevol temps passat fou millor. Es tracta d’una divisa per a nostàlgics de professió. Ara bé, això no vol dir que siga sempre falsa. I és que es pot demostrar "científicament" -tal com afirmava Homer- que la música i el rock varen fer el cim durant els anys 1967-1973. Cosa que tampoc no vol dir que després d’eixes dates o ara es faça música "roïna" -si exceptuem els 80, és clar-, sinó que ja mai no podrà ser igual de bona que la que es féu durant eixe període. Mentre escoltava el nou disc dels Nada Surf vaig veure una exemplificació que ho deixava vist per a sentència.

Els Nada Surf són un grup que m’agraden prou, des que un amic me’ls descobrí. Tampoc no es pot dir que siguen de "furiosa" actualitat, ja que porten més de vint anys damunt dels escenaris. Però han tret un disc de "covers" –If I Had a Hi-Fi– i això és un bon termòmetre per a veure la personalitat d’una proposta musical. En general, els Nada Surf demostren que tenen una bona oïda, que han escoltat bona música -llevat d’alguna cosa rara que acaben portant per la bona drecera- i que l’han feta seua.

Però, ai!, com a bons melòmans, han triat versionar els Moody Blues. En concret, la cançó Question. Sí, la versió és fidel a l’original i al mateix temps es veu clarament que és una cançó de Nada Surf. L’han portat al seu terreny, l’han feta seua. No em puc imaginar ara com podrien fer una versió millor, què és el que podrien haver canviat. Tanmateix, l’original continua sent mil voltes millor. (També és cert que els Moody Blues són els Moody Blues i poca broma). Llavors, què ha fallat? Res, senzillament, no ha fallat res. L’únic problema que n’hi ha és que la cançó original va ser enregistrada el 1970 i la versió el 2010. Alea jacta est.

Primer la versió dels Nada Surf:

I ara la versió original:

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.